Nooran putiikki

Uusi koti – uudet maalausprojektit

Pari maalaushommaa

Muutin syksyllä omakotitalosta 50-luvulla rakennettuun kerrostaloon ja uudenlainen pesänrakennus alkoi. Niinkun saatatte arvata, kätköistäni löytyi jos jonkinmoista mööpeliä, mutta silti täytyi joitakin myös hankkia. 

Vanhassa kerrostalossa on todella vähän kaappeja ja säilytystilasta on huutava pula. Entuudestaan käytössä ollut isompi vaatekaappi päätyi uuteen kotiin, mutta se kaipasi kipeästi uutta maalipintaa kolhiintuneen kiiltävän mustan tilalle sekä muutamaa kulmarautaa tukemaan vinksahtanutta olemusta.

Maalasin kaapin Annie Sloanin Chalk paintin Anthenian black-sävyllä ja vahasin kirkkaalla vahalla. Kaapin päällystä täyttyi hatturasioista, laatikoista ja peltirasioista, joissa säilyttelen huiveja, pipoja, ompelutarvikkeita ja ties mitä tilpehööriä.

Vanha vaatekaappi ei kuitenkaan ihan riittänyt vaatteilleni ja hankin toisen kaapin sitä varten makuuhuoneeseen.

Käytettynä torista hankittu ruskea vitriinikaappi sai uudennäköisen lookin mustalla Annie Sloanin Chalk paintillä. Maalasin sillä myös ovien lasit. Ensin olin niihin suunnitellut jotain kuviollista paperia peittämään sisukset, muuta yhtenäinen musta pinta tuntui paremmalta ratkaisulta, että pionikaappi vieressä pääsee kukoistukseensa. Tuunausratkaisu oli vähän tylsä, mutta kaappi sopii nyt paikalleen ja sitä voi sitten jatkossa taas ehostaa. Ideaa ootellessa!

Pionein koristeltu vanha liinavaatekaappi löysi myös paikkansa makkarista. Maalasin kaapin joskus viime vuonna ja ajatuksena oli tehdä sen työvaiheista myös erillinen tarina tänne blogiin. Ehkäpä kuvat vielä löytyvät puhelimen uumenista ja saan sen tehtyä.

Joka tapauksessa kaappi on maalattu suurelta osin Annie Sloanin Chalk paintin sävyllä Burgundy. Decoupagepaperi on hankittu Pappila Sunday Shopista. Pionikuvan tausta oli musta, joten revin paperin reunan ja liimasin sen vasemmanpuoleiseen oveen. Käytin Burgundyn ja Anthenian blackin lisäksi muitakin kuvasta löytyviä sävyjä häivyttääkseni kuvan ja taustan välistä rajaa mahdollisimman tehokkaasti. 

Seuraavana maalausvuoroaan odotteleekin tuo piianpeili ja puinen säilytyslaatikko. Kyseiset tavarat on kulkeneet mun matkassa 1980-luvulta saakka ja nyt on aika antaa niille vähä uutta ilmettä. Mutta siitä sitten enskerralla!

Pistetääs pensselit heiluun!

-Noora-

Muut kirjoitukset

Vanhankurpan tuunauspaja

Kesäpuuhailua maalaismaisemissa Viime perjantaina suuntasin maalipurkkeineni ja pensseleineni Jokioisille ystäväni Marju-Nellan tiluksille. Kuluneen vuoden aikana hän on miehensä kanssa kehittänyt

Lue lisää