Nooran putiikki

Vanhankurpan tuunauspaja

Kesäpuuhailua maalaismaisemissa

Viime perjantaina suuntasin maalipurkkeineni ja pensseleineni Jokioisille ystäväni Marju-Nellan tiluksille. Kuluneen vuoden aikana hän on miehensä kanssa kehittänyt maalaismaisemaan upean ja persoonallisen Vanhan Kurpan, joka tarjoaa majoitusta ja viihdettä. Useat eri koomikot on naurattaneet kansaa Kurpan stand-up illoissa ja onhan tuolla navetan vintillä tullut hoilattua karaokeakin synttärijuhlissa. Tällä kertaa kuitenkin ylle puettiin juhlavaatteiden sijaan maalinen esiliina.

Marju-Nella on innokas kirppistelijä ja Vanha Kurppa onkin todellinen elämys sisustuksen suhteen. Välillä mööpelit kelpaavat sellaisenaan käyttöön, mutta joskus niitä täytyy vähän tuunailla. Ja siitä se ajatus sitten lähti! Kutsuttiin ihmisiä mukaan Vanhan Kurpan ensimmäiseen tuunauspajaan. 

Lämpimän heinäkuisen illan tuunauspaikaksi saatiin Vanhan Kurpan salakapakka, joka muuntuu monenlaiseen menoon. 

Illan aikana oli tarkoitus maalailla erilaisia kalusteita ja pienempiä esineitä Annie Sloanin tuotteilla. Jokainen sai tuoda mukanaan omat tavarat ja mä sitten opastin mitä tehdään. Maalipensselit alkoi viuhua ja mitä hienompia tuunauksia syntyi.

Rento fiilis ja innostunut tunnelma oli kaikkea sitä mitä olin toivonutkin. Tuunailu Annie Sloanin Chalk paintillä ei ollenkaan vakavaa, päinvastoin se on hauskaa ja irrottaa mukavasti arjesta. Käsillä tekemisen taikaa ja terapiaa. Muutoksen näkee nopeasti ja, jos joku menee pieleen, voi tuunausta jatkaa ja saada aikaan jotain upeeta.

Hyvät unet

Tuunauspaja venähti parilla tunnilla, koska kaikilla oli niin mukavaa ja maalattavaa riitti. Lopulta pensselit kuitenkin pestiin ja siirryttiin pihamaalle grillailemaan. Johan sitä olikin nälkä ehtinyt tulla puuhastelun lomassa. 

Kun vatsat oli saatu täyteen, meitä odotti Vanhan Kurpan pehmoiset pedit valmiina. Emäntä lupasi makoisat unet ja ne saatiin!

Vanhan Kurpan tunnelma on ihan omaa luokkaansa. Kierrätyssisustus persoonallisella ja humoristisella otteella vangitsee tutkailemaan nurkkia. Mieleen tulee niin paljon lapsuusmuistoja ja hauskoja muistikuvia menneiltä vuosikymmeniltä, että ei voi kuin viihtyä!

Aamukahville jokainen sai valita mieluisan kupin useista eri vaihtoehdoista. Lippu nostettiin pöytään ja taas naurettiin!

Aamiaisen jälkeen hypättiin Kurppamobiiliin ja karautettiin Rompepäiville. 

Paljon oli tavaraa ja likat laitto merkille kuinka erilaisin silmin tuunauspajan jälkeen asioita katsoi. Mukaan tarttui uutta maalattavaa ja Kurpan sisustukseen lisään ihasteltavaa. Reissu kruunasi mainion viikonlopun!

Haluan esittää lämpimät kiitokset pajalaisille inspiroivista hetkistä ja Marju-Nellalle myös puitteista! Tälläisiä tilaisuuksia pitäisi olla paljon enemmän. Yhdessä tekeminen on ihanaa ja kuinka paljon virtaa saakaan tulevaan, kun samanhenkiset ihmiset kookoontuu. 

Jos sulla on joku porukka, jolle tälläinen toiminta sopisi, niin ota yhteyttä! Järjestetään teille oma paja. Ja ehkäpä me vielä Kurppaankin järkätään lisää näitä!

Luovuutta ja naurua lisää, kiitos!

-Noora-

Muut kirjoitukset