Nooran putiikki

AS CHALK PAINT

Amsterdam Green

AS CHALk Paint

Annie Sloanin Chalk Paint värikartassa on nelisenkymmentä eri väriä. Niistä löytyy helposti omat lempparit viileältä puolelta. Vaaleanpunaiset, lilat ja sinertävät sävyt on itselleni helpoimpia, kun taas tedella harvoin maalaan keltaista tai oranssia saatika valkoisia!

Päädyinkin siis jälleen aloittamaan projektin, jossa maalaan Chalk Paintin värikartan sävyt läpi niiden nimien mukaan aakkosjärjestyksessä. Homma haastaa mielikuvituksen käyttöön ja saan tällä tavoin myös paremmin esiteltyä teille värien ominisuuksi. Olen tehnyt tätä ennenkin joitakin vuosia sitten ja niistä projekteista voit lukea vanhasta Värien vankina -blogistani.

Vihreä tuoli

A = Amsterdam green

Haarakonttorilta Hallituskadulta löytyy vielä muutama jakkara, jota en ole ehtinyt tuunata. Tällä kertaa käsittelyyn pääsi hilseilevä valkoiseksi maalattu perinteinen puutuoli. 

Hioin hilsevät maalit irti ja pyyhkäisin tuolin vanhat maalipinnat sen jälkeen maalipesulla puhtaiksi.

Annie Sloanin Chalk Paint on siitä kiva tuote, ettei se vaadi rajuja pohjatöitä ja on siksi helppo myös pienissä tiloissa tuunaamiseen. Usein riittää pinnan puhdistus ennen maalausta, mutta irtoava maali ja lakka kannattaa poistaa sekä kiiltäviä pintoja hieman rikkoa niin maali pysyy paremmin.

Maalasin tuolin kahteen kertaan kauniin tumman vihreällä Amsterdam Green -sävyllä. Tavoilleni uskollisena pelkkä maalipinta tuntui tylsältä, joten liimasin tuolin istuimeen suuremmasta arkista leikatut linnut. Arkin olin hankkinut vanhalta tuttavaltaltani Minnalta Tampereen Ojakadulla sijaitsevasta Pappila Sunday Shopista. Tulette näkemään myös muita töitä, joissa on käytetty samasta paikasta hankittuja tuunausjuttuja!

Linnut liimattuani piti paperin reunoja häivyttää maalilla ja jatkaa hieman oksia joissa tiput istuskelevat. Yritin myös somistaa tuolia vaaleammalla vihreän sävyllä selkänojassa, mutta en tykännyt miltä se näytti ja maalasin yli. Nämä maalit onkin ihania, kun aina voi vetää uusiksi jos ei miellytä!

Käytin varastossa ollutta maalia ja sen kanssa oli hieman haasteita. Litran purkki oli avattu jo aikoja sitten ja käytetty moneen kertaan kursseilla. Maali säilyy hyvin, mutta oli tullut kökkäreiseksi, kun sekaan oli tippunut kuivaa maalia purkin reunoilta. Chalk Paint myös paksuutuu,  jos kansi ei ole ollut kunnolla kiinni. Tällöin sen saa ohennettua vedellä käyttökelpoiseksi. 

Maalipinnasta ei tullut huippusiloinen, mutta en antanut sen häiritä. Vahasin tuolin kirkkaalla Annie Sloan Clear waxilla. En yrittänytkään tehdä pinnasta tasaisen sävyistä vaan jätin sen eläväiseksi. Jos maalipintaa olisi hionut välissä hienoisesti, oli epätasaisuuksia saanut tasoitettua ja vahaa voisi pintaan lisätä lisää, jolloin väri tasoittuisi. Itse olen erityisesti eläväisten pintojen ystävä, joten jätin nuo epätäydellisyydet näkyviin. 

Amsterdam Green

-väri on vihreiden aatelia!

 

-Noora-

Muut kirjoitukset

Vanhankurpan tuunauspaja

Kesäpuuhailua maalaismaisemissa Viime perjantaina suuntasin maalipurkkeineni ja pensseleineni Jokioisille ystäväni Marju-Nellan tiluksille. Kuluneen vuoden aikana hän on miehensä kanssa kehittänyt

Lue lisää