Nooran putiikki

V niinku vihree!

Intensiivinen Antibes Green

Chalk Paint prokkis

Joku saattoi lukea edellisen postaukseni pikkiriikkisestä hommasta, jonka aloitin hiljattain. Aion maalata kaikki Annie Sloan Chalk Paintin sävyt, joita tarkistuslaskennan mukaan on jo 45! Paria uusinta sävyä en ole edes nähnyt vielä luonnossa, mutta purkit on jo matkalla putiikille.

Esittelyvuorossa on sähäkkä Antibes Green.

Ystäväni muutti hiljattain ja tarjosi kolmea kynttilänjalkaa mulle. No otin tietenkin ne vastaan, sillä tykkään kovasti niiden tuunaamisesta. Kohde oli siis valmiina, mutta mietin alkuun minkä värin niihin haluaisin. Pääsiäinen oli vasta tulossa, joten sähäkkä Antibes Green oli valintani.

Pyöreämuotoisten kynttilänjalkojen maalaminen on hankalaa eikä se yleensä onnistu yhdellä kerroksella. Tässäkin tapauksessa maalasin jalat ainakin kahdesti, osittain jopa kolmeen kertaan.

Pelkät vihreät jalat näyttivät jokseenkin tylsiltä, joten päätin maalata niihin vähän muitakin sävyjä. Värikartalta löytyy söpö vaaleanpunainen Antoinette ja suloinen Louis Blue, mutta kolmas sävy vaati hieman sekoittelua. Valmiina ei löytynyt vaaleaa keltaista, joten sekoitin Tiltonin sekaan Old Whitea. Ja kas samaan sarjaan sopiva pastelli oli syntynyt!

Kun kynttilänjalat oli maalattu, sudin niiden pintaan kirkasta vahaa. Ne olisivat käytössä kestäneet varmasti ihan hyvin ilmankin, mutta tykkään siitä miten vaha tekee väristä intensiivisemmän. 

Lopulta tyrkkäsin pintaan vielä mustaa vahaa. Ajattelin sen tuovan vielä ekstrasyvyyttä, niinkuin se tummempiin sävyihin tekee sekä kynttilänjalkojen muotoja paremmin esiin. En tiedä tekisinkö niin uudelleen, mutta sitä siellä nyt on.

Löysin Tallipihan naapuripuodista vielä vaaleanpunaisen pyöreän kynttilän kuvaukseen. Mahtaiskohan jostain löytyä vielä vaaleankeltainen ja -sininen myös? Ne olis ihan täykyt näihin kevätkynttilänjalkoihin!

Väriä kevääseen!

-Noora-

Muut kirjoitukset