Nooran putiikki

Iloa ja yhdessätekemistä

Mitä se luovuus on?

”Luovuus on taitoa toimia joustavasti uusissa tilanteissa ja tuoda niihin omaa osaamista ja uudenlaisia näkökulmia. Luovuutta ruokkii toisten kannustus, vapaa ideointi ilman pelkoa kritiikistä ja myönteisyys.” Terveyskirjasto luonnehtii luovuutta näin. Kuulostaa hyvältä!

Meillä on välillä aika suppea näkemys luovuudesta. Ei se tarkoita pelkästään kymppiä kuviksessa tai kykyä kirjottaa biisi tai ommella upea iltapuku. Luovuus näkyy lasten leikeissä, ajoreittivalinnoissa ja siinä mitä tänään syötäisiin. Arjessa me kaikki ollaan luovia.

Workshop, työpaja, kurssi

Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Mulle parasta antia on, kun työpajassa kuuluu iloinen hihkaisu: En tiennytkään, että osaan maalata! Ja se on se syy miksi niitä järjestän. Maalaaminen on rentouttavaa. Kun käsillä on tekemistä, niin juttelukin sujuu ihan itsestään. Kannustan kokeilemaan, sillä sen kynttilänjalan tai kukkapurkin voi maalata niin monella tapaa. Tässä hommassa ei ole oikeaa tai väärää, on vaan luovia ideoita peittää maalilla pintaa.

Hallituskadun Haarakonttorilla on mukava tunnelma ja siihen on helppo tulla. Työpajoihin tai kursseille ei tarvitse valmistautua eikä ottaa mukaan mitään. (Tai no kirpparilta kotiin kurssille kannattaa ottaa mukaan ne omat löydöt!). Välillä se alkuun pääseminen ja värien valitseminen voi ottaa aikansa, muttei se haittaa. Kukaan ei ole koskaan vielä lähtenyt saamatta aikaan jotain. Kerron maaleista, annan vinkkejä ja opastan erilaisissa tekniikoissa. Haarakonttorilta löytyy aineet ja tarvikkeet ja mikä parasta, mä siivoon myös sotkut! 

Työpajoista kursseista on tullut paljon mukavaa palautetta. 

”Kuluneen parituntisen aikana en ajatellut lainkaan arkisia asioita”

”Olipa ihanaa kun sain omaa aikaa. Kukaan ei pyytänyt tai vaatinut mitään, sain vaan keskittyä maalaamiseen.”

”Tykkäsin! Kivaa aivot narikkaan homma!”

”Oikein hyvä kurssi, kurssinpitäjä otti tilanteen hyvin haltuun ja otti kurssilaiset hyvin huomioon.”

”Suosittelen, paljon tuli tietoa ja vinkkejä! Leppoisa tunnelma.”

”Ihana kurssi, jopa sellaiselle ihmiselle joka ei yleensä käsitöistä pidä. Opin paljon uutta, tosi hieno kokemus! Plus Noora huikea opettaja, opastaja.”

Työhyvinvointia ja hauskanpitoa

Tyhy, tyky, läksiäiset, pikkujoulut, polttarit tai mitä vaan voi olla syynä kurssille. Parhaimmillaan Haarakonttorilla on ollut yli kaksikymmentä kynttilänjalkamaalaria pikkujouluilemassa, mutta paljon pienemmällekin porukalle kurssit onnistuu. Räätälöidään sopiva ajankohta, aika ja kohde just teille sopivaksi. Meillä on maalattu kynttilänjalkojen lisäksi tauluja, tarjottimia, kukkapurkkeja, linnunpönttöjä, kehyksiä ja jakkaroita. Koitan keksiä jatkuvasti uusia juttuja maalattavaksi. Ja kierrätysjutut, ne on usein ihan parhaita!

Päivän/illan ohjelmaan voidaan sopia kahvittelua ja herkuttelua toiveiden mukaan.

Haarakonttorin kalenterista löytyy pajoja kaikille, niillekin joiden ystävät ei innostu tai työporukka tee tämän kaltaisia juttuja. Voit osallistua kurssille ja löytää muita samasta asiasta innostuneita. Tai tulla tuunaustarpeen yllättäessä kirpparilta kotiin -kurssille kunnostamaan mööpelisi. Säästyt kotona sotkuilta ja kun homma on kalenterissa, niin se tulee tulee tehtyä!

LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ!

Löytyypä sieltä kalenterista myös Väri-ilottelua arkeen -työpaja, joka on kiva kokonaisuus hyvinvointia ja maalailua. Järjestän sitä yhdessä Elisa Luomarannan kanssa, jonka energinen ja salliva ote hyvinvointiin tekee kaikille hyvää. Tämä sopii mainiosti työporukoille, mutta myös yksinyrittäjille vertaistueksi. 

Älä ajattele liikoja, anna mennä vaan!

 

-Noora-

Muut kirjoitukset

Vanhankurpan tuunauspaja

Kesäpuuhailua maalaismaisemissa Viime perjantaina suuntasin maalipurkkeineni ja pensseleineni Jokioisille ystäväni Marju-Nellan tiluksille. Kuluneen vuoden aikana hän on miehensä kanssa kehittänyt

Lue lisää