Nooran putiikki

Korpin mustaa magiaa

Anthenian Black

Annie Sloanin Chalk Paintin sävyissä maalausvuorossa oli musta. Anthenian Black on tyylikäs, eikä valitettavasti nyt näissä mun kuvissa pääse oikeuksiinsa. 

Pieni kaappi oli entuudestaankin hyvin tumman harmaa, ehkä AS Grafitella maalattu. Pinta oli kuitenkin sen verran naarmuinen, että annoin sille uuden maalipinnan.

Ilmettä kuvilla

Seuraan erilaisia mööpelimaalareita instagramin ihmeellisessä maailmassa ja viime aikoina kaappien pintoihin on liitetty paljon decoupage tekniikalla kuvia. Kävin aikoja sitten visiitillä Pappila Sunday Shopissa ja ostin sieltä Minnalta muutamia decoupage papereita. Vidoin löysin tälle pienelle korppikuvalle paikan tämän kaapin kyljestä. Aiemmin Amsterdam greenillä maalaamani jakkaran lintukuvat on myös Minnan puodista.

Pappila Sunday Shopissa Tampereen Ojakadulla on paljon erilaisia tarvikkeita huonekalujen tuunaukseen. Valikoimasta löytyy decoupagearkkien lisäksi siirtokuvia, sabluunoita, muotteja, epoksia ym.ym.! Odotan että pääsen jossain käänteessä tutustumaan tuohon ArtResin-epoksiin, sekin on maailmalla the Juttu 😁

Häivytystä

Kuvan liimasin Annie Sloanin Decoupage-aineella kaapin oveen. Ajatuksena on häivyttää kuva taustaansa, ettei se näytä päälle liimatulta kuvalta vaan voisi olla jopa oveen maalattu. Omat taidot ei riitä noin hienoon taiteiluun, joten nää kuvat on ihan huippuja ja niillä saa todella näyttäviä juttuja. 

Kuvan reunat kannattaa kostuttaa ja repiä, jos sitä täytyy pienentää. Vihreän jakkaran linnut leikkasin reunoja myöten, mutta tälläisen maalausmaisen pinnan saa häipymään revittynä helpommin. Pintaan jäi liiman kuivuttua hieman ryppyjä, mutta en anna sen häiritä. Harjoittelemalla tässäkin hommassa kehittyy. 

Töpöttelin vaahtomuovin palasella mustaa ja muutamaa kuvasta napattua sävyä taustaan. Käytössä oli ainakin kermainen Old Ochre, vihertävä Chateau grey, beige Country grey ja oranssi Barcelona.  Kuulostaa helpolta, mutta kerroksia on paljon. Annoin pinnan välillä kuivua ja lisäsin kerroksia, välillä vaaleampaa, välillä tummempaa. Kun lopulta olin suht tyytyväinen pintaan, vahasin sen kirkkaalla AS Clear waxilla.

Sisäosan maalasin vielä Barcelona Orangella ja sitten kaappi onkin valmis. Ihan sievä pieni kapistus, eikö?

Maalaan, maalaan, maalaan

ja opin!

-Noora-

Muut kirjoitukset