Nooran putiikki

Kierrätyksellä kalustettu

Luonnollinen valinta

Törmäsin Annie Sloanin maailmaan joulun alla vuonna 2015 ja ensimäinen maalikuorma saapui seuraavana keväänä Tallipihalle. Olin aiemminkin kunnostellut puisia huonekaluja, varsinkin verhoillut tuoleja, mutta Chalk Paint muutti kaiken. Aloin tarkastella mööpeleitä enemmän muodon kantilta, enkä niinkään tutkaillut väriä tai pintakäsittelyä. 

Tallipihalla Nooran Putiikki on sisustutettu täysin (no okei, paria pientä poikkeusta lukuunottamatta!) kierrätysmööpelein. Kun muutoshalu iskee, alkaa armoton torin ja marketplacen selailu. Välillä se mööpeli löytyy helposti, mutta esim. viimeisin kaluste tuli vastaan vasta parin kuukauden haeskelun jälkeen. Ei siis mitään hätäsen hommaa.

Viimeisimmän muutoksen tarina alkoi jo alkuvuodesta, kun halusin selkeyttää sisustuksen ja kotimaisen käsityön osa-alueita. Suunnittelin siirtäväni nuppilipaston kassan vierestä peräkammariin ja niiden tilalle haaveilin Taidepaja Pegasoksen peltihyllyköitä. Muutos vaati paljon pohdintaa, mittailua ja lopulta myös yhden (tylsän) hyllyn poistoa. 

Kun tila uudelle mööpelille oli ajateltuna ja sopivan kokoinen/näköinen kaluste löytynyt, suunnittelin väriä ja pohdin tarvinko enemmän esillepanotilaa vai säilytystilaa.. Tässä tapauksessa kaipasin putiikille lisää hyllytilaa, joten poistin hankkimastani vitriinikaapista kaikki ovet. Ja eikun maalaushommiin sit vaan!

Työvaiheet

Mäntyinen vitriini oli suht siisti, mutta pyyhkäisin siitä ensitöikseni pölyt. Kaappien ovet säilöin myöhempää käyttöä varten, ehkä niistä tulee näyteikkunaan pieni sermi tms. Se jää nähtäväksi!

Kaapin sai onneksi kahteen osaan, niin sen liikuttelu on helpompaa vaikkei se kovin painava olekaan. Halusin mööpelistä värikkään, mutta montaa vaihtoehtoa pyöriteltyäni päädyin Annie Sloanin uuteen sävyyn Whistler Grey. Tuumasin, että sävy on kiva pohja, jos haluan maalata yksityiskohtia toisella värillä. Aloitin maalaamisen alaosasta ja tajusin aika nopeasti, että kaappi kaipaa jotain vaaleampaa osaa. Päädyin siihen, että yläosan sisäpuoli maalataan jollain muulla sävyllä ettei siitä tule pelkkä tumma möhkäle.

Yläosaan testattiin ensin vähän Antoinettea, mutta se näytti liian pliisulta, melkein jopa valkoiselta harmaan rinnalla. Ja koska mielestäni mikään vaaleanpunainen ei ole liikaa, niin töräytettiin Antoineten sekaan Primer Rediä. Näistä kahdesta on tullut ihan mun lemppareita erilaisten vaaleanpunaisten aikaansaamiseksi. Mitään suhdelukua en laittanut ylös, joten ihan testailemalla lopputulokseen päästiin.

Koko kaappi maalattiin kahdesti, lähinnä niin, että jos alta pilkottaa mäntyä niin siihen kohtaan lisää maalia. Chalk Paintissa ei erota kerrosten määrää, joten voit vaan paikkoa ekan kerroksen sutasut. VinkVink!

Kaappi viimeisteltiin kirkkaalla vahalla ja roudattiin Tallipihalle. Putiikilla mallailin siihen vetimiä ja päädyin suloisiin delfiineihin jotka hyppivät sekä oikealle että vasemmalle.

Tuoteasettelu

Se, että tykkään luoda, maalata ja saada uudenlaisia mööpeleitä aikaan, on verrattaen uus juttu mulle tuoteasetteluun nähden. Olin vuosituhannen alussa Seppälässä Koskarissa töissä ja osastojen esillepanojen tekeminen oli silloinkin ihan lempparipuuhaa. Sellanen viilaaminen, että kaikki näyttää ”täydelliseltä”, on välillä armotonta puljaamista. Mutta Harkkari-Jaanan sanoin: ”Säähän tykkäät siitä!”.

Tähän kaappiin olin suunnitellut Ricen uutuusastioita ja alahyllyille samettityynyjä. Toisin kuitenkin kävi, kun tyynyt oli liian pitkiä ja lautaset halkaisijaltaan liian suuria  hyllyyn.

Hyllykköön päätyi lasitavaraa ja kynttilöitä. Laatikkoihin tiensä löysi suurien vetimien varastokappaleet, sillä vain mallit mahtuivat esille.

Ja tätä kirjoittaessani, kuvissa näkyvät  alahyllyjen tavarat on jo vaihtaneet paikkaa 😜 Tähän aikaan vuodesta tulee niin paljon uutta kesäsesonkiin, eikä mikään pysy kauaa paikoillaan!

Kierrättäminen on kivaa, mutta hauskaa!

Tervetuloa maalikaupoille Tallipihalle.

-Noora-

Muut kirjoitukset

Vanhankurpan tuunauspaja

Kesäpuuhailua maalaismaisemissa Viime perjantaina suuntasin maalipurkkeineni ja pensseleineni Jokioisille ystäväni Marju-Nellan tiluksille. Kuluneen vuoden aikana hän on miehensä kanssa kehittänyt

Lue lisää