Nooran putiikki

Lipaston tuunaus

Nooran blogi

lipaston
tuunaus

Villejä väri- ja tekniikkakokeiluita ilman sen suurempia suunnitelmia.

Ajatus

Sain viime syksynä tuttavalta kolme lipastoa, jotka olivat elämää nähneitä ja enemmän tai vähemmän huonokuntoisia. En ehtinyt asiaan tuolloin paneutua vaan lipastot palvelivat sellaisenaan Hohde-joulukaupassa myymäläkalusteina. 

Alkuvuodesta, kun mööpeitä taas tallissa järjesteltiin, katselin lipastoja uusin silmin ja aloin ideoida mitä niille tekisin. Pian ajatus alkoikin kehkeytyä, sillä instagramista löytyi useita tekijöitä, joiden töitä olen ihaillut. 

Suunnitelma

Monet ihailemistani tekijöistä ovat taiteilijoita, mutta perinteisen maalaupohjan tilalta he käyttävät erilaisia huonekaluja taiteensa alustana. Työt ovat ihan huikean upeita ja ymmärrän ettei omat taitoni sellaiseen riitä, mutta halusin kokeilla jotain erilaista. 

Halusin myös kokeilla Annie Sloanin uudehkoista tuotteista Capri Pink-sävyä sekä isoa Chinoiserie Birds-sabluunaa. Väriksi valikoitui vihreän sävyt pinkkien ja vaaleanpunaisten lisäksi.

Työ

Aloitin maalamalla lipaston vihreäksi Amsterdam green sävyllä. Sudin rennoin ottein, enkä välittänyt pinnan sileydestä. Lisäilin muitakin vihertäviä sävyjä pohjaan, kuten Olive ja Chateau Grey.

Vhreän pohjan valmistuttua käänsin lipaston selälleen ja asemoin sabluunan laatikkojen päälle oikeaan laitaan. Töpöttelin kuviota Capri Pinkillä, Barcelona Orangella ja Cremellä. Värit sekoittuivat toisiinsa osittain ja vaalensin kerman värisellä sähäkkää pinkkiä.

Jatkoin kuviota myös lipaston kylkeen, kun se sinne luonnikkaasti kääntyi. Sudin yli jääneet maalinloput pitkin lipaston kantta. 

Innostuin vastavärien liitosta ja pinnan epätasaisuudesta. Annoin mennä sen suurempia suunnittelematta ja nautin maalaamisesta. Kerrankin sai luovuuden antaa lentää.

Lipasto jäi näytämään jotenkin toispuoleiselta ja päätin testata vielä yhtä kikkakolmosta. Lisäsin sekä kanteen että etuosan vasempaan laitaan kullanväristä lyöntimetallia. Sivelin Annie Sloanin gold size-liimaa epätasaisesti ja osittan värien vaihteluja mukaillen pintaan ja nostelin metallilehdykät päälle. 

Annie Sloanin Chalk Paint on hyvä viimeistellä vahalla tai lakalla, jotta pinnasta tulee paremmin pyyhkimistä ja kulutusta kestävä. Vahasin lipaston ensin Clear waxilla ja lisäsin reilusti myös mustaa vahaa tuomaan syvyyttä ja patinaa. Lipaston viimeisteli nupit, joissa kulta ja vihreän sävyt yhdistyivät. Jalat jätin älkuperäisen puun sävyisiksi muistuttamaan vanhasta.

Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen ja tekeminen tässä hauskinta oli. Aion jatkossakin tehdä kokeellisia maalaushommeleita, niin mukavaa se oli.

 

Tekeminen tässä hauskinta oli!

Muut kirjoitukset