Nooran putiikki

Projekti nimeltä Peppi

Nooran blogi

projekti nimeltä Peppi

Hauskaa väri-ilottelua Peppi Pitkätossun puutarhassa.

Piha ja koti

Sain hiljattain puhelun koskien pääsiäisen jälkeen olevia Piha & Koti-messuja. Messuille on rakenteilla huikea puutarhakatu Astrid Lindgrenin satuihin pohjautuen. Riemusta kiljuen vastasin KYLLÄ! kun pyydettiin mukaan Peppi Pitkätossun puutarhamööpeleiden maalaamiseen. 

Lipasto

Ensin käytiin lipaston kimppuun, jossa kaikki oli vähän vinksin vonksin jo valmiiksi. Yksi jalka puuttuu, etureunasta on hävinnyt lista,  vetimiä on rikki ja maali hilseisee. 

Suunnitelma lipaston ulkonäöstä muhi päässä puhelusta lähtien ja lopullisen muotonsa se löysi viikon sairastelun tuloksena. Ja sitten vaan värien valintaan! 

Annies Sloan Chalk Paint

Luonnollisesti lipasto maalataan Annie Sloanin Chalk Paintillä, jonka edustus putiikilla on. Tutkailin maalihyllyn sisältöä ja vertailin eri vaihtoehtoja. Päädyin kaikista 40 sävystä Skandinavian Pinkiin, koska sitä oli hyllyssä reilusti ja olin jo ajatellut pohjaksi jotain vaaleanpunaista. Lohenpunainen lämmin sävy houkutti ja on hyvä pohja vihreille kasveille, jota lipastoon käsittääkseni messuille istutetaan.

Chalk paint taipuu hienosti vähän taiteellisempiin toteutuksiin. Värit sekoittuvat hyvin keskenään, niitä on helppo töpötellä sabluunan läpi ja sävyt mätsää aina keskenään. 

Hiottuani irtomaalit pois ja pesastuani pölyt lipastosta päästiin tositoimiin. Maalasin pohjavärin kahteen kertaan. Sen jälkeen alkoi taiteellinen osuus. Leikkasin pariin vanhaan muovitaskuun salmiakin muotoiset aukot ja teippasin sabluunan ensimmäiseen kohtaan. 

Kuvioiden väreiksi olin valinnut Barcelona Orangen, Provencen, Burgundyn, Antoinetten, Antibes Greenin ja Original-valkoisen taittoväriksi. 

En yrittänytkää tehdä lipaston pinnoista siistejä ja sileitä. Kuvittelin lipaston Pepin puutarhaan, jossa se on ollut jo tovin yrttien ilona ja säiden armoilla.

Salmiakkikuvioiden väri sai olla epätasainen ja elävä, eikä haittaa vaikkei kuviot olisi ihan täydellisesti. Sillä Pepillähän tunnetusti kaikki on vähän vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun.

Maalailin lipaston eri osia eri värein, koska laatikoiden reunoilla ovet koristelistat suorastaa huusivat niin. Kerrankin sai oikein ilotella värien ja muotojen kanssa. 

Lipasto on tällä hetkellä myös vahattu kirkkaalla vahalla ja sen päälle on lisätty mustaa vahaa patinoimaan pintaa. Pinnan olisi voinut jättää myös kirkkaalle vahalle, mutta ajatuksissani lipastoa on näpelöity multaisin sormin. Ja itseasiassa niin muuten tullaan tekemäänkin, eikä haittaa vaikka rapa vähän roiskuisi.

Nyt ollaan siis siinä pisteessä, että lipasto on valmis tai ainakin valmiihko! Projekti jääköön hetkeksi muhimaan ja alan suunnitella toista juttua samaan puutarhaan. Välillä on hyvä ottaa etäisyyttä ja palata myöhemmin työn pariin jolloin tietää joko tuli valmista vai jatketaanko taiteilua edelleen. Siitähän nämä Annie Sloanin tuotteet on kivoja, että niitä voi käyttää päällekkäin vaikka kuinka monta kerrosta.

Siitä toisesta projektista kuulette jatkossa lisää. Se vasta lystikäs onkin!

Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun!

Muut kirjoitukset

Vanhankurpan tuunauspaja

Kesäpuuhailua maalaismaisemissa Viime perjantaina suuntasin maalipurkkeineni ja pensseleineni Jokioisille ystäväni Marju-Nellan tiluksille. Kuluneen vuoden aikana hän on miehensä kanssa kehittänyt

Lue lisää