Nooran putiikki

Maaliskuun maalaushaaste osa 2

Maaliskuun maalaushaaste osa 2

haasteeseen tarttuminen

Yleensä tartun innolla erilaisiin maalausprojekteihin, mutta tämä haaste tuntui jotenkin hankalalta. Useimmiten lähtökohtana mielessäni on idea valmiista mööpelistä ja ulkoasusta, jota lähden työstämään. Etsitään mööpeli ja valitaan värit ja lähdetään toteuttamaan. Tässä haasteessa oli värit valmiina, joten tuntui että pitää mennä pers eellä puuhun.

Pikkuinen kaappi löytyi kierrätyskeskuksesta (lue tarinan eka osa täältä!). Poistin kaapista vanhat vetimet ja tuikkasin niistä jääneisiin reikiin liimaa ja puutikut. Hion tikun päät tasaan ja pyyhkäisin kaapin pintaa muutoinkin kevyesti. Pölyt ja liat pyyhin kostealla rievulla ja sitten vaan väritystä miettimään! 

Aikani värejä pähkittyäni päätin lähteä vaan maalaamaan, joku pohjavärihän tähän oli saatava. Sekoitin Chalk Paintin Louis Bluen sekaan Primer rediä, jolloin sävystä tuli vaalean lilaa. Valinta oli melko turvallinen, koska omat mieltymykset on viimeaikoina olleet lilan eri sävyissä ja vaaleissa pastilleissa ylipäänsä.

Jouduin sekoittelemaan lisää väriä muutamaan otteeseen, että sitä riitti kaikkialle. Alunperin en tietenkään laittanut mitään määriä ylös, että osaisin sekoittaa jatkossakin samaa sävyä. Tässä työssä ei ollut haittaa, vaikka sävy vaihtelikin, mutta suosittelen tekemään sekoitusta aina reilusti!

Tässä vaiheessa oli käyttänyt vasta kahta Chalk paint-sävyä neljästä, joten lisää väriä kehiin! 

Käänsin kaapin selälleen ja lähdin testailemaan pohjaan seuraavaa sekoitusta. Barcelona orangesta ja Primer redistä syntyi murrettua tiilen sävyä. Sitä kun sipaisi vetisellä pensselillä vielä hieman kostean liilan sävyn päälle saatiin ihan uutta värimaailmaa aikaan.

Yllättäen en ollut tyytyväinen vaaleisiin sävyihin vaan kaipasin lisää kontrastia. Lisää oranssia kehiin!

No niinhän siinä sitten kävi, että oranssia tuli liikaa ja piti lisätä lilaa ja myös pelkkää Louis Blueta. En edes muista kuinka monta kerrosta tuli lisättyä, mutta siitähän syystä tämä maalaustapa onkin niin mukava. 

Kikkailin myös suihkepullon ja rätin kanssa, että sain aikaan valumajälkiä ja utua.

Vielä oli jäljellä yksi käyttämätön sävy: Firle. Tuota tujua vihreää oli hankala kuvitella kaapin pintaan ja päätinkin maalata sillä sisäosat. 

Pintojen kuivuttua sivelin ulkopuolelle kirkasta vahaa ja vihreäksi maalatut sisäpinnat lakkasin.

Pidän itse enemmän vahatusta ulkonäöstä, joten useimmin käytän sitä viimeistelyyn. Tällä kertaa lakkasin sisäosat siitä syystä, että Annie Sloanin Clear matt-lakka on helposti levittyvää ja se irtoaa pensselistä pelkällä vedellä. Eli laiskuus edellä tehtiin tämä ratkaisu.

Lopuksi vielä valittiin putiikin nuppilipastosta mieleiset nupit. Vaihtoehtoja oli useita ja lopulta päädyin kulta-violetteihin koristeellisiin nuppiloisiin. Ainahan ne voi vaihtaa, jos lakkaa miellyttämästä.

Seuraavaan postaukseen Maaliskuun maalaushaasteen osaan 3 laitankin kuvat valmiista mööpelistä. Täytyypäs kysellä miten kollegat on omassa hommassaan edistyneet!

Ei se oo niin justiinsa. Aina voi maalata uudelleen!

-Noora-

Muut kirjoitukset

Vanhankurpan tuunauspaja

Kesäpuuhailua maalaismaisemissa Viime perjantaina suuntasin maalipurkkeineni ja pensseleineni Jokioisille ystäväni Marju-Nellan tiluksille. Kuluneen vuoden aikana hän on miehensä kanssa kehittänyt

Lue lisää