Nooran putiikki

Maaliskuun maalaushaaste!

Maaliskuun maalaushaaste

haasteen idea

Törmäsin instagramissa amerikkalaisen Annie Sloan -jälleenmyyjän tempaukseen, jossa hän haastoi kolme kollegaansa maalaamaan. Ideana oli, että jokainen osallistuja arpoo yhden värin Annie Sloanin chalk paint sävyistä. Nämä arvotut sävyt on ne, joilla työ toteutetaan ja lisäksi saa käyttää neutraaleja sävyjä kuten valkoisia, harmaita ja mustaa.

Homma kuulosti hauskalta ja haastavalta, joten kysäisin, että lähtisivätkö Suomen AS-jälleenmyyjät mukaan haasteeseen.

Sain kollegat houkuteltua mukaan ja hommaa alettiin toteuttaa. Arvoin itse ensimmäisenä ja värilappusista käteeni osui vihreä Firle. 

Toisena arvonnan suoritti Sanna Salon sisustus ja tapetista.  Hänen näppeihinsa osui suloinen vaaleansininen Louis Blue. Jaana Keltaiselta koululta Hauholta arpoi meille ruskeanpunertavan Primer redin ja Suvin työntekijä Suvimarja lifestylestä sai purkista käteensä Barcelona orangen.

Täytyypä sanoa ettei nämä sävyt tulleet ensimmäisenä mieleeni yhdistää, mutta sehän tässä se homman ydin olikin!

Testausta ja suunnittelua

Aloin aika pian arvonnan jälkeen testailemaan sävyjä yhdessä ja ilokseni huomasin, että sieltä kuoriutui aika miellyttäviä uusia värejä. 

Vaaleansininen Louis blue toimi mukavasti kaikkien sävyjen kanssa ja sen avulla sai sekoiteltua hieman vaaleampia sävyjä. Ja sitä kun sekoitti Primer rediin niin syntyi paljon erilaisia lilan sävyjä. 

Barcelonan oranssia ja Primer rediä sekoittamalla syntyi pehmeitä tiilen ja jopa persikkaan vivahtavia sävyjä, joten aloin tuumailla, että ehkä tästä jonkun idiksen vielä saa.

Maalauskohteen valinta

Tarkoitukseen sopivan mööpelin etsintä oli lopulta todella helppo. Piipahdin Lentolan kierrätyskeskuksessa, jossa minua odotti pieni kaappi. Ehjä puinen matala kaappi on ehkä toiminut yöpöytänä tai puhelinpöytänä eteisessä. Laatikon ja kaapin vetimet on joku vaihtanut matkan varrella ja pinnat oli kuluneen nuhjuiset, mutta hinta oli oikein passeli: 10€!

Siitäpä sitten kaappi kainaloon ja menoksi: Kerron projektin etenemisestä seuraavassa postauksessa, pysykää kuulolla!

Iloa väreistä!

Noora

Muut kirjoitukset