Nooran putiikki

Syysfiiliksiä

Nooran blogi

Syys-
fiiliksiä

Tunnelmia, mahtavaa meininkiä ja väsymystä.

syksy -uuden alku?

Vuosia olen ajatellut, että kirjoitan ja kerron yrityksen kanavissani vaan positiivisista asioista. Se on suht helppoa, kun on luonteeltaan positiivinen ja eteenpäinkatsova. Yleensä aina löydän siitä myrskypilvestäkin sen hopeareunuksen. Mutta sitten toisinaan tulee eteen tilanne ettei jaksa, mikään ei huvita ja positiivisuus tuntuu päälleliimatulta.

Tänä syksynä on meneillään paljon. Tallipihan putiikin peruskuviot: joulu lähestyy ja tavaraa sitä silmälläpitäen täytyy tilata. Pienoisena ongelmana on, että tili ei suoranaisesti tursuile ylimääräisestä rahasta. Joka johtuu taas Haarakonttorin tilanteesta. Liiketila Tampereen keskustassa maksaa, mutta en ole saanut verkkokauppaa tai kurssitoimitaa lentoon. 

Haarakonttorin kohtalo

Olen suunnitellut ja laittanut erilaisia kursseja kalenteriin suurin toivein. Maalannut malleja, nostanut kursseja somemarkkinoinnissani ja puhunut niistä putiikilla. En tiedä johtuuko se elämän epävarmuustekijöistä ja jatkuvasta puheesta kuinka kaikki kallistuu vai mistä, että en tavoita ihmisiä jotka tulisivat kursseilleni. Ensin pandemia ja nyt tämä, alkaa pikkuhiljaa lannistaa.

Ärsyttävintä tässä on se, että jos hommat Haarakonttorilla ei lisäänny, joudun siitä luopumaan. Tilasta luopuminen itsessään ei ole kovin paha, vaan se että mitä minä sitten teen? Palaan takaisin kassan taakse ja luovun maalausunelmastani sekä Sarista, jolle olen voinut tänä vuonna tarjota työtä. Ei kuulosta yhtään houkuttelevalta.

Haarakonttorin hommissa on ollut myös haastavaa se, ettei ole voinut kenenkään kanssa tehdä sitä yhdessä. Jaettu suru-jaettu ilo, you know!? 

Tällä viikolla treffasin aurinkoisen iloisen Elluyellow Elisan, jonka kanssa on jo vuosia tehty erilaisia vaikuttajakamppiksia sekä Putiikin että Haarakonttorin puolella. Elisan yrittäjäpolku hyvinvoinnin puolella on ihan alkumetreillä ja huomasimme, että meistä voisi olla toisillemme hyötyä ja tukea. Se, mitä toivomme asiakkaamme löytävän kursseilta ja valmennuksista, oli hyvin samankaltaista. Rohkeutta, armollisuutta, onnistumisen iloa ja rentoutta. Päätimme lyödä viisaat päämme yhteen ja ensimmäinen yhteinen juttu on nyt julkaistu: Väri-ilottelua harmauteen -työpaja.  Kerron seuraavassa postauksessa tarkemmin mistä on kyse, mutta voit käydä linkin kautta jo kurkkaamassa.

Toivon, että tämä energisoiva ja hersyvä yhteistyö saa jatkua vielä pitkään.

HOHDE-joulukauppa

Hohde-joulukaupan suunnittelu ja tuotehaku on käynnissä. Pari edellisiltä vuosilta tuttua yrittäjää jää pois, joka aiheuttaa hieman painetta löytää yhtä kivat työntekijät tilalle. Fiilis työympäristössä on kuitenkin tärkein! 

Onneksi kuitenkin luottopakki Outi Qujeesta lupautui Hohteen kumppanikseni. Outin kanssa huumori saa kukkia ja nauru raikua. Siitä huolimatta, tai just sen takia, hommat hoituu varmasti ja pedantisti.

Kyllä on ihanaa (ja samalla vähän pelottavaa) antaa narunpäitä toisen hyppysiin. Näin on kuitenkin parasta, ihan oman jaksamisen kannalta.

ystävyys

Varmaan ehditte kiinnittää huomionne tämän kirjoituksen syksyisiin tunnelmakuviin. Näyttää ihanalta, eikö? Kuvat on otettu Tallipihalta Putiikin ja Tallimiehen puodin väliseltä alueelta. Pari viikkoa sitten rakensimme Ihanan Ottiilian Johannan kanssa syksyisen notkuvan pitopöydän, jonka antimista ainakin oravat ovat saaneet jo nauttia. Ja onhan siitä ihmiset ottaneet paljon kuvia ja nauttineet tunnelmasta. Se sen tarkoitus olikin: tuottaa mahdollimman paljon iloa. Rakentaminen itsessään tuotti mulle paljon iloa, niinkuin Johannan seura usein. Meille on kehkeytynyt ystävyys, joka useimmiten perjantaisin remahtaa nauruun huonon huumorin ja p****jen vitsien säestyksellä. Olemme myös antaneet kaivattua vertaistukea puolin ja toisin. Tänä perjantaina jäi naurut nauramatta, parane pian ystävä ❤️.

Paljon on siis meneillään, välillä painaa väsy ja epätoivo. Välillä taas on mahtavaakin mahtavampaa ja siitä on kiittäminen mainioita ystäviä ja kollegoita. Keep on going!

Voimaa ja valoa, hei!

Muut kirjoitukset

Vanhankurpan tuunauspaja

Kesäpuuhailua maalaismaisemissa Viime perjantaina suuntasin maalipurkkeineni ja pensseleineni Jokioisille ystäväni Marju-Nellan tiluksille. Kuluneen vuoden aikana hän on miehensä kanssa kehittänyt

Lue lisää