Nooran putiikki

Tallipihan tunnelmaa

Nooran blogi

Ihana
kevät

Vehreällä Tallipihalla sielu lepää ja mielikuvitus saa lentää.

Puutarhaunelmia

Kevään tullen kaikki erilaiset puutarhaideat ja unelmat alkaa pursuilla mielessä. Tänä vuonna päätin tuoda sisätilat ulos! Ajatus lähti tietenkin projektista nimeltä Peppi.

Tuunaushommia

Ajatus nojatuolista sammaloituna pyöri mielessä ja haeskelin sopivaa tuolia kirppareilta. Eräänä iltana Torista osui silmiini matala rokokoo tuolipari. Nämä mööpelit on mennävuosilta tuttuja verhoilujen kohteita ja rungon rakenne oli tiedossa. Täydelliset projektiin, ei muutakun noutamaan!

Tuolien puuosat oli maalattu kalkkimaalilla ja pehmusteet vanhat ja lysähtäneet. Tässä tuolimallissa on melko matala istuinkorkeus, joten se vaikuttaa lähinnä lastenmallilta.

Sitten vaan vanhat verhoilut ja pehmusteet purkuun ja uutta maalia pintaan! 

Maalaus toteutettiin Annie Sloanin tuotteilla jälleen. Väriksi valitsin Peppi-lipastosta tutun Skandinavian pinkin. Sutaisin pintaan sinne tänne myös haalean vaaleanpunaista Antoinettea, että pinta olisi eläväinen. Lopuksi tuolin maalipinta sinetöitiin Annie Sloanin lakalla, jonka uv-suoja pitää värit paikallaan paisteessakin.

Tuolin kaveriksi maalasin toisen kirpparilöydön. Pieni pöytä on maalattu samalla Skandinavian pink sävyllä, mutta vaaleanpunaisen tilalta lisäsin sen sijaan hieman Barcelona Orange sävyä pintaan. Vetimeksi päätyi kultainen riikinkukkonuppi, joka oli matkan varrella saanut lommon kylkeensä.

Tein tuolin istuimeen pohjan ja täytin sen mullalla. Kovin paksua kerrosta siihen ei saanut joten istutukseen valitsin vain hieman murattia ja sammalta. Muratti saa kiipeillä selkään naulaamiani lankoja pitkin.

Sateella rapa roiskuu ja päädyin nostamaan mööpelit liuskekivien päälle. Istutrtelin hieman kukkia portaan pieleen ja leikittelin kirpparilta hankituilla astioilla. Taidan vielä tuunata sen toisenkin tuolin pöydän viereen niin saadaan oikein kahvikestit! Ties mihin tämä asetelma tässä vielä kesän aikana muotoutuu. Kannattaa poiketa Tallipihalla ihastelemassa paikkoja. Luvassa on paljon ihania istutuksia ympäri pihaa.

Parasta kevätpuuhaa on suunnitella puutarhasta elämyksellistä!

Muut kirjoitukset

Vanhankurpan tuunauspaja

Kesäpuuhailua maalaismaisemissa Viime perjantaina suuntasin maalipurkkeineni ja pensseleineni Jokioisille ystäväni Marju-Nellan tiluksille. Kuluneen vuoden aikana hän on miehensä kanssa kehittänyt

Lue lisää